Klez forgifter vårfølelsen

Klez-ormen fortsetter å plage vettet av nettbrukere, og det er helt ufattelig hvor mange som fortsatt er infisert. Rens maskinen din idag!

Klez-ormen er fortsatt på topp i virus-verdenen, selv om det har eksistert medisin og fjerningsverktøy mot utøyet i mange måneder.

Det ser desverre ut til at de fleste surferne er så sløve at virus-skriverne kan se lyst på fremtiden - for Klez har fortsatt 96,5 prosent av alle infeksjoner for mai, ifølge de russiske antivirus-spesialistene i Kaspersky Lab.

Les også

Kasperskys statistikker viser at alle andre virus, inkludert tidligere hit-vinnere som Sircam og Nimda, bare blir småfisk i forhold til Klez på mai-statistikken.

Filtertjenesten Messagelabs har stoppet nesten 15.000 Klez-ormer for sine kunder de siste 24 timene. Dette er omtrent jevnt med tall fra april, mens tall et par uker før det lå på opptil 33.000 i døgnet. Så flommen har avtatt, men samtidig stabilisert seg.

Ormen er enkel å fjerne, og enhver som gidder bruke fem minutter på å oppdatere antivirusprogramvaren sin eller laste ned ett av de uttallige Klez-fjerningsverktøyene som finnes, ville gjort verden en stor tjeneste.

Les også

Til toppen