Klez-ormen herper maskinen din 6. juli

I dag er siste frist for å skaffe antivirus og rense maskinen din. Har du Klez-viruset, vil den slette alle filer på maskinen din og nettverket den står på.

Klez-viruset vil forsøke å kjøre sin destruktive kode lørdag den sjette juli. Det vil da overskrive alle filer på alle disker som en Klez-infisert datamaskin har tilgang til, opplyser en rekke antivirusselskaper.

Derfor bør du, om du ikke allerede har gjort det, sjekke alle maskiner ved hjelp av et antivirus-program, eller søk spesielt etter Klez ved å laste ned Klez-fiksen fra Normans nettsted, Panda Software eller F-Secure, som var de første selskapene som sendte ut pressemeldinger om saken.

Ifølge sistnevnte selskap vil Klez prøve å overskrive alle txt, htm, html, wab, doc, xls, jpg, cpp, c, pas, mpg, mpeg, bak og MP3-filer du har på maskinene dine, og gjøre dem ubrukelige.

Sløve surfere uten riktige ryggmargsreflekser eller allmen virus-kunnskap har sørget for å gjøre Klez til den mestspredende dritt-koden på nettet i år. Det er bare én ting å si, og det er "skjerpings!". Hvis du ikke gjør det, får du som fortjent imorgen, lørdag sjette juli 2002.

Til toppen