Klez-ormen slår rekordene (igjen og igjen og igjen)

Det er på tide å si HALLO! til alle Internett-brukere. Klez-ormen fortsetter å forpeste innbokser og mailservere over hele verden, for folk beskytter seg ikke.

Something´s rotten in the state of Denmark, og en rekke andre steder, om vi skal tro pressemeldingene fra antivirus-selskapene i det siste. For Klez-ormen i forskjellige varianter, ligger fortsatt øverst på listene og langt foran alle konkurrenter i Internett-idrettsgrenen "skriv effektiv sadist-kode, spre den til så mange som mulig".

De siste fire månedene har Klez ligget på topp, ifølge Panda Softwares virusskanner. Den sto for rundt 20 prosent av alle infeksjoner, og ligger dermed milevis foran nummer to, Elkern, som blant annet er blitt spredt ved hjelp av Klez-ormen.

Lenger ned på listen kommer Klez.F, Help, Sircam, Nimda, og Hybris som alle hadde mindre enn fem prosent av infeksjonene hver. Kazoa, Magistr.B og Bck/SubSeven fyller inn de siste plassene på Pandas topp-ti-liste.

Sircam har sklidd en plass ned på listen, men de gamle fiendene er fortsatt sterkt til stede på listene over plagsom kode.

Skannefirmaet MessageLabs har stoppet nesten 19.000 Klez.H-ormer det siste døgnet, mot bare fem tusen av typen Yaha.E.

Derfor bør du, om du ikke allerede har gjort det, sjekke alle maskiner ved hjelp av et antivirusprogram, eller søk spesielt etter Klez ved å laste ned Klez-fiksen fra Normans nettsted, Panda Software eller F-Secure,

Til toppen