Kloner mobilen på 60 sekunder

Forskerne har funnet en måte å cracke mobiltelefonen din på 60 sekunder. Ved å klone mobilen kan de ringe verden rundt på din regning.

Mobilhacking har eksistert omtrent siden de første mobilene kom på markedet. Frem til nå har denslags aktiviteter tatt mye tid, men nå er tiden det tar å klone en mobiltelefon redusert fra rundt åtte timer til cirka 60 sekunder.

Ved å klone telefonen din kan en skurk rusle rundt og prate i en telefon som identifiserer seg som din overfor nettverket, og dermed er det du som får regningen.

Det er forskere fra IBM og Eidgenössische Technische Hochschule Zürich som har utviklet metooden, men de har samtidig funnet ut hvordan mobilprodusentene kan hindre kriminelle i å utføre slike triks, melder BBC.

Les også


Vanlige crackere prøver gjerne å dekryptere dataene i mobiltelefonen ved hjelp av rå kraft - eller "brute force"-angrep - der de prøver hver eneste kombinasjon av tallnøkkelen som bskytter innholdet i telefonen.


Forskerne analyserte istedet hvordan telefonens interne prosessor jobbet med informasjon. Forskerne fant informasjon om ID-nummeret som identifiserer eieren, ved å måle tiden brikken brukte på spesifikke arbeidsoppgaver, og ved å måle endringer i strømmen i brikken.

Denne informasjonen om oppgavenes varighet og voltmønstrene de skapte, avslørte hva som ble gjort til siffernøkkelen, skriver BBC.

Forskerne foreslår at mobilprodusentene endrer måten brikkene utfører endel beregninger, eventuelt at de forsikrer seg om at alle prosesser tar like lang tid.

Til toppen