Knekk brannmur - tjen 9 millioner blanke kroner

Et canadisk firma planlegger å lansere alle cracker-konkurransers mor: Knekk brannmuren deres og du kan le hele veien til banken med 9 millioner kroner i lomma.

Cracker-konkurranser der datakyndige oppfordres til å ta seg inn på servere eller på andre måter "bryte en beskyttelse", er svært populære.

Ikke minst fordi de ofte ender med at noen faktisk klarer å ta seg gjennom stengslene, og selskapet som utlyste konkurransen må punge ut til en eller annen fattig nerd med ufattelige talenter, mens PR-avdelingen febrilsk sender ut pressemeldinger om hvor fornøyde de er med at noen har påvist sikkerhetshull som vil gjøre systemet sikrere i fremtiden.

Det skjedde sist for et par uker siden, da tre polske hackere tjente 440.000,- på 17 timer.

Dette synes ikke å skremme det canadiske selskapet Saafnet International, som skal utlyse en konkurranse hvor premien er på småpene én million dollar, ifølge danske Comon, som har NewsBytes som kilde.

Prinsippet bak brannmuren - med det klingende navnet AlphaShieldTM as2000 - er at den ved hjelp av hva selskapet selv kaller kunstig intelligens, kutter forbindelsen til nettet når brukeren ikke benytter den.

Dermed er det som å trekke kontakten ut av veggen, bare litt raskere.

Konkurransen er ikke helt offisiell ennå, selskapet skal visstnok være iferd med å sjekke om det ligger juridiske eller andre stengsler i veien.

AlphaShield er utviklet for xDSL og bredbåndstilknytning til nettet, og sørger for at kontakten med maskinen er brutt med mindre brukeren gir tillatelse til kontakt.

Brannmuren skal komme på markedet til sommeren, og når man husker på at den største sikkerhetsrisikoen i dataverden er menneskene som bruker maskinene, så spørs det om høsten blir så trygg som Saafenet vil ha det til.

Selskapet opplyser ikke under hvilke forhold en eventuell konkurranse vil foregå. Det kan kanskje bli vanskelig å bryte seg gjennom brannmuren hvis den nekter å slippe gjennom datatrafikk i det hele tatt...

Til toppen