Kollaps for Blackberry

Gir opp kampen mot iPhone og Samsung.

Blackberry-salget har kollapset det siste kvartalet, og nå varsles store endringer. Bildet er fra CeBit-messen i Hannover der selskapet viste frem sine nye produkter.
Blackberry-salget har kollapset det siste kvartalet, og nå varsles store endringer. Bildet er fra CeBit-messen i Hannover der selskapet viste frem sine nye produkter. (Bilde: Fabrizio Bensch/Reuters/SCANPIX)

Gir opp kampen mot iPhone og Samsung.

Det siste året har aksjene i Research in Motion mistet 75 prosent av verdien og det siste kvartalet har salget falt rundt 25 prosent. Det har lenge vært klart at selskapet bak Blackberry-telefonen må gjøre store endringer. Det ble understreket av elendige resultater for første kvartal.

Selskapets nye toppsjef, Thorstein Heins, tok over selskapet for to måneder siden men varslet da at det ikke var noe behov for en «seismisk endring» i selskapet. Med en lang rekke usolgte Blackberry-telefoner på lager, og ingen nye telefoner på vei i nær fremtid, har selskapet bestemt seg for å ikke satse på forbrukermarkedet. I stedet skal de prøve å holde det sterke grepet de en gang hadde til bedriftsmarkedet. Det melder Wall Street Journal.

Med andre ord: De vender trenden med «bring your own device» ryggen ettersom de ikke har lykkes i å konkurrere med Samsung, HTC og Apples iPhone.

OPPDATERT: Dette nekter imidlertid selskapet for. Les mer om det her: Nekter for å droppe forbrukere

Samtidig spekuleres det også i om det vil melde seg kjøpere for hele eller deler av virksomheten. Selskapet har en stor portefølje med programvare og nettverksteknologi, samt en patentportefølje som burde interessere aktørene som sloss om kundenes gunst i smarttelefon-markedet.

Blant annet har Microsoft blitt omtalt som en mulig kjøper av hele virksomheten, men det spekuleres i om at selskapet vil vente til Research in Motions aksjekurs er enda lengre nede enn den er i dag før de foretar seg noe.

Selskapet kunne melde om et tap på 125 millioner dollar i første kvartal, mot et plussresultat på 934 millioner dollar samme periode i fjor. Omsetningen endte på 4,19 milliarder dollar, en nedtur på 25 prosent fra samme kvartal i fjor. I kvartalet solgte selskapet 11,1 millioner Blackberry-enheter, noe som er et fall på 21 prosent fra ett år tilbake.

    Les også:

Til toppen