AVTALER & KONTRAKTER

Kombinerer Sharepoint og Documentum

Steria vant millionavtale på utfordrende løsning hos Statsbygg.

Thomas Heiskel i Steria undertegnet avtalen om ny løsning for samhandling og dokumenthåndtering med Marianne Norddby Fålun i Statsbygg.
Thomas Heiskel i Steria undertegnet avtalen om ny løsning for samhandling og dokumenthåndtering med Marianne Norddby Fålun i Statsbygg. Bilde: Johnny Syversen / josy.no
20. sep. 2010 - 10:52

Etter en anbudskonkurranse har Statsbygg valgt Steria Norge som leverandør av en virksomhetsportal og et system for dokumenthåndtering. Avtalen skal være verdt et tosifret antall millioner kroner over fire år. Ifølge Statsbygg er Sterias totalløsning «mer fremtidsrettet» enn konkurrentenes.

Steria skal i første omgang lage og gjennomføre pilotprosjekter på tre ulike løsningsområder for 40 testbrukere. Deretter begynner en fireårig rammeavtale, der systemet skal rulles ut i Statsbyggs organisasjon, det vil si 820 ansatte og et tusentalls eksterne brukere. De eksterne brukerne omfatter arkitektkontorer, entreprenører, byggfirmaer og vaktmesterselskaper. Dokumentene som skal håndteres er ofte svært omfattende, som byggetegninger i 3D og knytninger mot geografiske informasjonssystemer.

Sentralt i løsningen er EMC Documentum for prosessdrevet innholdsforvaltning, og Microsoft Sharepoint 2010 for samhandling. Etter hvert skal også Noark5 inn i systemet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.