Kommune lager system for Internett-handel

Askim kommune har laget et system for innkjøp over Internett.

Askim kommune har sammen med Holteprosjekt laget et system for elektronisk handel. Med elektronisk bestilling og betaling av varer regner kommunen med å spare minst to millioner kroner i året.

Målet er å samle kommunen og den lokale handelsnæringen i et elektronisk varehus kalt Askim Virtuelt, med tilbud om alt fra dagligvarer til kapitalvarer. Rundt 20 bedrifter er allerede tilknyttet systemet, som er utviklet av HolteProsjekt.
- Dette er en ny og kostnadsbesparende måte for det offentlige å gjøre innkjøp på. I tillegg gir det store fordeler for næringslivet, sier prosjektleder Helge Simonsen hos HolteProsjekt Innkjøpspartner. - Vi er nå i dialog med andre kommuner om tilsvarende opplegg, sier han.

Askim kommune har arbeidet med prosjektet i et år.

- Vi har utviklet en pakke der de lokale bedriftene tilbys både programvare og kompetanse for å kunne møte kommunens nye krav til handelspartnere. Bedriftene slipper dermed tunge investeringer og blir samtidig mer konkurransedyktige mot private kunder, sier Simonsen i HolteProsjekt.

Løsningen Askim har laget konkurrerer med hva Statens Forvaltningstjeneste arbeider med. Kappløp om tidenes norske e-handelkontrakt

Til toppen