Komplett videoredigeringspakke fra Matrox

Under årets CeBIT-messe lanserte Matrox en svært komplett videoredigeringsløsning basert på sitt Millennium G400-kort.

Under årets CeBIT-messe lanserte Matrox en svært komplett videoredigeringsløsning basert på sitt Millennium G400-kort.

Det blir stadig flere som ønsker å redigere video-opptak. Dette gjelder både privatpersoner og innen mange bedrifter. Opptakene gjøres med alt fra vanlige VHS-kameraer til avanserte kameraer for digital video. Uansett hvor avansert kamera du har, skal du ha noe særlig glede av opptaket, må det redigeres.

Dette kan gjøres på flere måter. Den ene er å koble kameraet til en opptaksmaskin og gjøre et forsøk på å synkronisere de to enhetene såpass at bare de ønskede sekvensene kommer med på det nye opptaket. Den andre metoden er å bruke et videoredigeringskort som i tillegg til å gi mye bedre klipping, også gjør det mulig å legge inn effekter av mange slag.

Matrox lanserte under den stadig pågående CeBIT-messen videoredigeringsplattformen RT2000. Dette er en pakkeløsning som i tillegg til RT2000 kodekkortet består av et Millennium G400 Flex 3D Edition grafikkort, en audio/video koblingsboks, samt programvare - inkludert Adobe Premier RT, Ulead Cool 3D, samt Foundry ACID Music og DVDit! LE fra Sonic Solutions.

Hva kan du så bruke denne pakken til? Vel, skrytelisten fra Matrox er lang. Du kan fange opp både digital og analog video. Har både IEEE-1394- (FireWire), Y/C og komposittinnganger og støtte for alle digitalte formater. Kortet støtter to samtidige, digitale videokilder og MPEG-2 4:2:2 I-frame-redigering med bitrater på mellom 10 og 25 Mbps. Resultatet kan distribueres på for eksempel DVD eller som streaming video på en webserver. Det kan også lagres analogt på en videotape.

Noe av vitsen med et videoredigeringskort er å lage effekter og overganger. Matrox RT2000-pakken leveres med over 500 sanntidseffekter og overganger som kan tilpasses av brukeren. Dette inkluderer effekter og overganger som bilde-i-bilde, krumming av sider og perspektiver. I framtiden vil det også komme flere effektbiblioteker som inkluderer bølger, eksplosjoner, fordreininger og refleksjoner. I tillegg støtter plattformen et 32-bits ukomprimert lag for animert grafikk, samt utstyr for synkronisering mellom video og lyd.

RT2000 støtter opptak av uendelig størrelse og overstyrer Windows 98s filstørrelsebegrensning på 2 GB. Foreløpig støttes bare Windows 98, men drivere til Windows 2000 er under utvikling. Hva Matrox RT2000 kommer til å koste er ikke helt klart, men 1295 dollar gir en indikasjon.

- Matrox RT2000 er et av de mest stabile kortene vi har hatt gleden av å teste, skryter Stephen Inoue, produktsjef for Premier ved Adobe System.

Til toppen