RESULTATERFINANS

Komponentmangel rammer Alcatel-Lucent

Evnen til å konkurrere mot lavprisrivaler som Huawei og ZTE svekkes ytterligere.

6. mai 2010 - 16:32

I første kvartal i år opplevde Paris-baserte Alcatel-Lucent, leverandør av utstyr til teleoperatører, en omsetningssvikt på 9,8 prosent til 3,25 milliarder euro. Mens nettoresultatet havnet på minus 402 millioner euro for et år siden, er underskuddet i år enda større, 515 millioner euro.

Toppsjef Ben Verwaayen forklarer til Wall Street Journal at det ikke er problemer med etterspørselen. Flere store leveranser har ikke latt seg realisere på grunn av manglende tilgang på komponenter. Når komponentmangelen er løst, ser Verwaayen forseg at Alcatel-Lucent kan bli lønnsomt fra annet halvår, og endelig levere et positivt årsregnskap i 2011.

Ericsson og Alcatel-Lucent møter en stadig større utfordring fra asiatiske konkurrenter som Huawei og ZTE. Disse er langt på vei i stand til å levere tilsvarende teknologi, men de har langt lavere produksjonskostnader og konkurrerer følgelig på pris. I Asia/Stillehavet merket Alcatel-Lucent dette ved at omsetningen deres i dette området falt med hele 18 prosent i første kvartal.

Alcatel-Lucent-aksjen falt med 6,24 prosent da kvartalstallene ble kjent. Paris-børsen som helhet viste framgang.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.