Komputer-virus er falsk alarm

Databladet Komputer mener Normans antivirus melder om falsk alarm. - Det er ikke virus på våre CD-er, det er Normans programvare som bommer, hevder de.

Endel av leserne til databladet Komputer for alle har fått meldinger om en trojaner på to av programmene på den medfølgende CD-en.

Ifølge antivirusprogrammet til Norman, er det snakk om at programmene Magic Games og Puzzle Rally er infisert av en trojaner ved navn Platan (se utsnitt av skjermbilde).


Dette avvises av Komputers danmarkskontor, som står som ansvarlige for bladet.
- Det er kun Norman antivirus som "oppdager" en trojaner på CD-en. Vi mener det er falsk alarm, for når vi kjører en oppdatert versjon av Norman eller Norton Antivirus så melder de ikke fra om noe sier Henrik Claussen, CD-ROM-ansvarlig for Komputer for alle.

De har fått to-tre meldinger fra brukere som mener å ha funnet trojanere på CD-en.

- Vi er meget godt sikret. De som lager CD-ene sjekker dem fire ganger før de trykker dem. Det er ganske vanlig at antivirusprogrammer forveksler vanlig kode med virus, vi får fem til ti henvendelser i året om slikt, men har aldri hatt virus på våre CD-er, sier han til digi.no.

Feilmeldingen bekreftes fra Norman.
- Platan-varslet er falsk alarm. En av versjonene av Platan er pakket inn i et program som heter Gentee Installer. Deteksjonen ble satt på installer heller enn på trojaneren, og da kan det bli falsk alarm, forteller virusanalytiker Snorre Fagerland.

En oppdatering av programvaren skal komme senere idag, slik at Norman-brukere slipper falske alarmer.

Til toppen