JUSS OG SAMFUNN

Konkurransetilsynet vurderer Chess-kjøpet

Konkurransetilsynet vil foreløpig ikke gi grønt lys for salget av mobilselskapet Chess til TeliaSonera.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. sep. 2005 - 13:18

Torsdag informerte Konkurransetilsynet TeliaSonera og Vollvik Gruppen om at kjøpet må vurderes nærmere. Tilsynet har nå frist fram til 11.november med å vurdere om det er aktuelt å forby eller sette betingelser for oppkjøpet.

I august kunne Chess-gründer Idar Vollvik fornøyd konstatere at TeliaSonera kjøper Chess/Sense. Salgssummen er på nærmere 2 milliarder kroner.

TeliaSonera eier allerede Norges nest største mobiloperatør NetCom. Det åpner derfor for vurderinger av konkurransesituasjonen i mobilmarkedet hvor Telenor og TeliaSonera blir helt dominerende.

På en pressekonferanse i august, der avtalen mellom TeliaSonera og Vollvik Gruppen ble kommentert, rådet imidlertid optimismen i forhold til Konkurransetilsynets godkjennelse.

Konkurransetilsynet hadde frist til torsdag med å ta en avgjørelse om det umiddelbart kunne gi oppkjøpet et «godkjent»-stempel, eller om avtalen må vurderes nærmere.

- Dette er en stor sak med store aktører, og den er prinsipiell i forhold til den nye konkurranseloven. Derfor trenger vi litt mer tid, sier seniorrådgiver Cato Mørk i Konkurransetilsynet til dn.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra