Konkurransetilsynet vurderer Chess-kjøpet

Konkurransetilsynet vil foreløpig ikke gi grønt lys for salget av mobilselskapet Chess til TeliaSonera.

Konkurransetilsynet vil foreløpig ikke gi grønt lys for salget av mobilselskapet Chess til TeliaSonera.

Torsdag informerte Konkurransetilsynet TeliaSonera og Vollvik Gruppen om at kjøpet må vurderes nærmere. Tilsynet har nå frist fram til 11.november med å vurdere om det er aktuelt å forby eller sette betingelser for oppkjøpet.

I august kunne Chess-gründer Idar Vollvik fornøyd konstatere at TeliaSonera kjøper Chess/Sense. Salgssummen er på nærmere 2 milliarder kroner.

TeliaSonera eier allerede Norges nest største mobiloperatør NetCom. Det åpner derfor for vurderinger av konkurransesituasjonen i mobilmarkedet hvor Telenor og TeliaSonera blir helt dominerende.

På en pressekonferanse i august, der avtalen mellom TeliaSonera og Vollvik Gruppen ble kommentert, rådet imidlertid optimismen i forhold til Konkurransetilsynets godkjennelse.

Konkurransetilsynet hadde frist til torsdag med å ta en avgjørelse om det umiddelbart kunne gi oppkjøpet et «godkjent»-stempel, eller om avtalen må vurderes nærmere.

- Dette er en stor sak med store aktører, og den er prinsipiell i forhold til den nye konkurranseloven. Derfor trenger vi litt mer tid, sier seniorrådgiver Cato Mørk i Konkurransetilsynet til dn.no.

Til toppen