Evry

Konkurrent prøver å stikke kjepper i hjulene for Evrys nyeste gigantavtale

Evry vant en stor anbudskonkurranse med Stockholm by tidligere i november. Det var ikke det finske selskapet Tieto spesilet fornøyd med. De har nå klaget inn avtalen til den svenske tingretten.
Evry vant en stor anbudskonkurranse med Stockholm by tidligere i november. Det var ikke det finske selskapet Tieto spesilet fornøyd med. De har nå klaget inn avtalen til den svenske tingretten. (Bilde: Tommie Hansen/Flickr.com CC)

Fredag 18. november skrev digi.no at Evry hadde sikret seg nok en storfisk i form av at Stockholm by hadde valgt deres administrasjonsløsning.

Ifølge IDG skal avtalen være verdt rundt 1,8 milliarder svenske kroner. 

Klaget inn Evry for retten

Nå prøver derimot den finske konkurrenten Tieto å stikke kjepper i hjulene for det norske selskapet.

Tieto mener nemlig at de skulle ha vunnet anbudet, og har klaget inn Evry for den svenske tingretten. 

–  Dette er et problem som stikker dypere enn bare en kontrakt. Det affiserer ikke bare oss, men hele markedet. Vi har ikke for vane å be domstolene om en evaluering, men i dette tilfellet mener vi at anbudet som er innsendt ikke møter alle de fastsatte kravene som gir grunnlag for å delta, sier sjef for offentlig sektor Mats Brandt i Tieto Sverige til IDG.

Ifølge Tieto har ikke Evry oppfylt flere obligatoriske krav som Stockholm by har hatt når det kommer til utformingen av selve av anbudet.

Avtalen er verdt 1,8 milliarder

For samme driftsavtale som Evry kan levere for 1,8 milliarder vil Tieto ha 2,3 milliarder svenske kroner i betaling.

Tieto tilbød dermed den svenske hovedstaden den nest rimeligste løsningen av leverandørene som var med i anbudsrunden.

Ifølge det finske selskapet etterkommer heller ikke anbudet til Evry alle kravspesifikasjonene som den svenske byen skal ha vært opptatt av å få løst med det ny systemet.

– Det er viktig for oss å sikre at alle selskaper som leverer inn anbud gjør det på likt grunnlag, og vi vil også sikre oss at skattebetalernes penger blir brukt på en tilfredsstillende måte, sier sjef for offentlig sektor, Mats Brandt i Tieto Sverige til IDG.

digi.no har vært i kontakt med Evry. De ønsker ikke å kommentere denne artikkelen. 

Kommentarer (4)

Kommentarer (4)
Til toppen