BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kontoret som får plass i lomma

Casios nye lommedata har så mange muligheter at den nesten kvalifiserer til merkelappen "lommekontor". Konkurrentene har iallefall fått noe å tygge på med Cassiopeia E-2000.

17. jan. 2002 - 11:53

Casio lanserer nå et sterkt kort i PDA-krigen. Toshiba og Compaq må passe seg, for det er akkurat kommet en konkurrent til deres populære Genio- og iPaq-modeller.

Modellen heter Cassiopeia E-2000, og det dreier seg tilsynelatende om samme maskin som i USA markedsføres som E-200. Den har to kortplasser, til CompactFlash, SD/Multimediacard og utvidelsesplass for PC-kort, skriver GadgetWatch.

 
Casio Cassiopeia E-2000. <i>Foto:  Casio</i>
Casio Cassiopeia E-2000. Foto:  Casio
Det betyr at en velutstyrt PDA-bruker kan for eksempel ha en 1GB IBM Microdrive på SD-plassen, modemkort, satellittnavigasjonskort eller en VGA-kobling til en prosjektør eller annen skjerm, eller noe av det andre ekstrautstyret som finnes på markedet.

Med et tastatur tilkoblet, har man nesten et lommekontor.

PDA-en kjører Microsofts PocketPC 2002, som er laget for en rekke kommunikasjonsmetoder - både WLAN (IEEE 802.11b), Bluetooth, CDPD (cellular digital packet data), CDMA (code division multiple access) og vanlig GSM. Maskinen kan selvfølgelig kobles opp mot bedriftsnettet via virtuelt privatnett (VPN) for større sikkerhet.

Selskapet lover 12 timers batteritid på maskinen, som kjører en 206 MHz IntelStrongARM SA-1110 prosessor, har 64 MB internminne og fargeskjerm som skal kunne vise 65.536 farger.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.