Kraftig 3-D kort fra Creative

Creative Labs' nye 3D-kort er basert på 3Dfxs Voodoo2 brikkesett og er beregnet for de mest avanserte spillbrukerne. Snart kommer det på markedet i Norge.

Creative Labs 3D Blaster Voodoo2 er et dedikert 3D-kort. Man må altså ha et standard VGA-grafikkort fra før av. 3D-kortet er kompatibelt med PCI 2.1-spesifikasjonen og støtter klokkehastigheter på både 33 og 66 MHz på PCI-bussen.

3D Blaster Voodoo2 er et kraftig kort. Det har en oppdateringsfrekvens på 180 millioner bildeelementer per sekund, noe som ifølge Creative er fire ganger så raskt som kort med den nåværende Voodoo-prosessoren. Man kan også installere enda et 3D Blaster Voodoo2-kort i PC-en. Dette skal fordoble ytelsen, slik at man får en kapasitet på 360 millioner bildeelementer per sekund.

- Denne sammenkoblingen er en del av Voodoo2-arkitekturen, forteller Lars J. Opsahl, pressekontakt ved Professionel Data Information (PDI), Creative Labs PR-byrå i Norden.

Kortet er utstyrt med 8 megabyte EDO DRAM fordelt i en 4 MB rammebuffer og to stykk teksturlagre på 2 MB. Det finnes også en 12 MB-utgave av kortet.

Kortet støtter oppløsninger opptil 1024x768 med 65,000 farger. Oppfriskningsraten er da på 100 Hz.

Ifølge Opsahl vil kortet koste omtrent 2.395 kroner inkludert mva. Det vil komme på markedet i Norge i begynnelsen av mars.

Analysebyrået Jon Peddie Associates har beregnet at markedet for høy-ytelses grafikkort spesielt beregnet for spillbruk passerte to millioner enheter i 1997, og at det vil øke til over fem millioner enheter i 1998.

Til toppen