KARRIERE

Kraftig lønnskutt for Mark Hurd

Oracle avslører hva de betaler sin nye visedirektør.

8. sep. 2010 - 15:24

Oracle gir Mark Hurd en årslønn på 950 000 dollar, tilsvarende 5,9 millioner kroner. Han får også en prestasjonsbasert bonus på inntil 10 millioner dollar for inneværende regnskapsår.

Den nylig sparkede HP-sjefens lønnsbetingelser går frem av en en melding fra Oracle til det amerikanske finanstilsynet SEC (Securities and Exchange Commission). Han gis dessuten anledning til å kjøpe 10 millioner opsjoner i selskapet.

Pakken innebærer at Hurd må tåle et solid lønnskutt, sammenlignet med hva han tjente tidligere. Men her snakker vi om en av verdens best betalte ledere.

Det siste året tjente han 24,2 millioner dollar (om lag 150 millioner kroner) som toppsjef i Hewlett Packard. Året før var hans totale kompensasjon enda høyere, rundt 210 millioner kroner, ifølge Wikipedia.

I forrige måned fikk han sparken i HP, etter triksing med bilag for å skjule middager han spanderte på en kvinnelig bekjentskap. Hurd fikk imidlertid med seg en fallskjerm som avhengig av selskapets aksjeverdi kan være verdt opptil 35 millioner dollar.

På mandag ble han ansatt som nestkommanderende i Oracle. Senere ble det kjent at HP saksøker sin tidligere sjef for å blokkere ansettelsen. HP anfører at Hurd har skrevet under en konfidensialitetsavtale for å beskytte selskapets interesser.

Saken har kraftig forsuret forholdet mellom de to selskapene, som har vært partnere i en årrekke.

Oracle-gründer Larry Ellison sier i en uttalelse at søksmålet gjør et videre samarbeid med HP «praktisk talt umulig».

Ellison er i dag en av verdens rikeste personer. Du skal lete godt for å finne en bedriftleder som tjener mer.

I en annen SEC-melding fra Oracle denne uken går det frem at toppsjefen tjente 70,1 millioner dollar i regnskapsåret som ble avsluttet den 31. mai. Det er 17 prosent mindre enn året før.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.