BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kraftig vekst for Netflix

Vil snart ta over verden.

Netflix forventer å være i rundt 200 land i løpet av to år.
Netflix forventer å være i rundt 200 land i løpet av to år. Bilde: Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press
21. jan. 2015 - 10:06

Netflix gjør det godt, basert på deres ferske resultater for 2014.

Strømmetjenesten har gått forbi forventningene til Wall Street og leverer fint overskudd og fin vekst i antall abonnenter.

Ifølge deres tall har Netflix nå 39,1 millioner amerikanske abonnenter og 18,2 millioner internasjonalt. Veksten utenfor USA har vært betydelig, blant annet fordi store europeiske land som Frankrike og Tyskland fikk tjenesten i løpet av 2014. Veksten i hjemmemarkedet var litt mindre, men innenfor forventninger, og Netflix sier likevel at de regner med å fortsette å vokse også i USA. De forventer å passere 61 millioner medlemmer globalt i løpet av første kvartal 2015.

Det er imidlertid ekspansjonsplaner internasjonalt som er de mest spennende. Per i dag finnes Netflix i rundt 50 land, i hovedsak i Nord- og Sør-Amerika, og naturligvis i et utvalg europeiske territorier. Netflix-sjefen Reed Hastings forteller at Australia og New Zealand vil få sine Netflix-utgaver i løpet av første kvartal 2015, og den store planen er å omfatte hele 200 land i løpet av 2017. Dette vil fullføre deres globale ekspansjon, står det i meldingen fra sjefen.

Et annet viktig område er egenproduksjoner, som er etter hvert blitt mye omtalt og møtt med gode tilbakemeldinger. Netflix forventer tre ganger så mye eget innhold i 2015 enn i 2014, tilsammen 320 timer med egne serier, filmer, komedier og dokumentarer. Kampen om egenprodusert innhold tilspisser seg, da Amazon nylig også bekreftet at de vil produsere egne spillefilmer i tillegg til serier. Amerikanske og kanadiske seere vil også kunne se den mye omtalte Sony-komedien «The Interview» fra og med førskommende helg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.