Kraftige priskutt i Dell

Dell har gjort kraftige priskutt på sine produkter de to siste månedene, og Norge var tidlig ute.

Dell har gjort kraftige priskutt på sine produkter de to siste månedene, og Norge var tidlig ute.

På mandag ble det i USA gjort kjent at Dell har kuttet priser med opp til en femtedel på en rekke produkter som amerikanske virksomheter kan nyte godt av. Priskuttet skyldes valg av biligere komponenter, melder Cnet.

Prisreduksjonen innebærer lavere priser på typiske komponenter som minnebrikker og mikroprosessorer.

I Norge og ellers i Eurpa har priskuttet vært en realitet som har pågått suksessivt fra første november. Det er spesielt på flatskjermer og bærbare PCer med LCD-skjerm det har vært gode priskutt.

Ifølge informasjonssjef Hans Christian Seime i Dell Norge koster nå en 17 tommers flatskjerm rundt 2.500 kroner, mot 3.600 kroner i november.

Flatskjermene har gått ned mellom 10 og 25 prosent avhengig av modell og størrelse.

Seime forteller til digi.no at de kraftige arbeidsstasjonene i snitt har gått ned med fem prosent og bærbare PCer med 15 prosent.

Den kraftigste prisreduksjonen er gjort på de største og kraftigste serverne, som blant annet Dell PowerEdge som har kuttet prisene med opptil 35 prosent.

- Vi var blant de første i Europa og lenge før USA til å kutte priser. Vi ser en merkbar effekt på etterspørselen, og det er spesielt stor interesse for flatskjermer. Dette skyldes nok en kombinasjon av priskutt og julehandel, sier Seime til digi.no.

Han utelukker ikke flere priskutt dersom det skjer nye kostreduksjoner hos underleverandører.

Til toppen