JUSS OG SAMFUNN

Krangel om DVD-lenker

Filmindustrien prøver fortsatt å fjerne Jon Johansens DVD-knekker DeCSS fra nettet. Denne gangen får de uventet mye motstand.

30. jan. 2001 - 05:34
Motion Picture Association of America


2600fjerne lenkene


ZD Net skriver at Verio nekter å gi seg i saken, og at de har sendt brevet videre til eieren av nettstedet Cryptome som er beskyldt for å ha programmet liggende på sine sider.

Brevet fra MPAA til Verio krever at ISP-en fjerner nettsiden som inneholder kildekoden til DeCSS. Men istedenfor å adlyde, har Verio sendt brevet videre til Cryptome, slik at nettsidens eier får svare på det selv.

Verio skriver også de ikke vil gjøre noe sålenge MPAA ikke går til retten med kravet sitt, noe som ifølge ZD Net er uvanlig for en ISP å gjøre.
Spesielt mindre ISP-er har det med å fjerne nettsteder på oppfordring fra rettighetshavere, oftest av økonomiske årsaker, skriver ZD Net.

Internettilbydere i USA har lenge slåss mot rettighetshaverne for å slippe å sjekke alt innholdet som blir lagt ut på sider de står som vertskap for.

Cryptomes eier John Young sier han ikke har publisert DeCSS på sidene sine, men derimot kildekoden til beskyttelsessytemet CSS -- og det i et dokument som ikke lenger er åpent tilgjengelig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.