Kreativ ungdom får hjelp

Kreativ ungdom over hele landet kan nå få utløp for sine innfall på et nytt nettsted. De kan også få økonomisk støtte og tilbakemeldinger fra etablerte kunstnere.

Kultur-nettstedet trafo.no ble lansert idag. Nettstedet er et prosjekt fra Norsk kulturråd, og skal hjelpe unge, kreative å få form på arbediet sitt.

- Det er mange steder på nettet du kan gjøre noe av det vi legger til rette for på Trafo.no, sier prosjektleder Karen Dalevoll.

- Men hos oss kan ungdom søke om økonomisk støtte hver måned, og via konsulentformidlingen kan de få tilbakemeldinger på arbeidet sitt fra en av de 20-30 kunstnerne vi har knyttet til oss.

Kulturådet skal finansiere nettstedet de første tre årene, etter det får de se på andre løsninger. Designet er gjort av Orgdot, og det er Akershus Fylkeskommune som skal stå for den daglige driften.

På lang sikt håper man at erfaringene med prosjektet skal bidra til økt fokus og innsats overfor ung kunst og unge kunstnere, lokalt, regionalt og nasjonalt, og Dalevoll sier hun er glad for at nettstedet får lov å være 'smalt' i forhold til målgruppe.

Og målgruppen er alle mellom 16 og 22 år som driver med foto, multimedia, design, musikk, eller andre former for nettpubliserings-vennlig kunst.

Noen arbeider ligger allerede ute, og det er ingen aldersgrense for å kikke.

Til toppen