Krever Skype-godkjennelsen annullert

Cisco i EU-retten nå.

Krever Skype-godkjennelsen annullert

Cisco i EU-retten nå.

Man skulle kanskje tro at Microsofts oppkjøp av Skype for lengst er endelig og vedtatt, men blant annet Cisco vil det annerledes. I dag vil selskapet, sammen med den italienske teleoperatøren Messagenet, forsøke å overbevise EUs nest høyeste domstol, EU-retten, om å forkaste EUs godkjennelse av oppkjøpet. Dette skriver Reuters.

De to selskapene skal argumentere med at EU-kommisjon har gjort flere åpenbare feil da den godkjente oppkjøpet. Dersom selskapene greier å overbevise retten om at det har blitt gjort slike feil, må kommisjonen annullere den tidligere beslutningen. Men dommen kan også ankes til EU-domstolen, som er den høyeste rettsinstansen i EU.

Ifølge Reuters er det ventet at det vil hevdes at de to selskapenes dominerende andel i kommunikasjonsmarkedet har gitt dem mulighet og incentiv til å nekte å legge fram data som gjør det mulig for konkurrerende produkter å samhandle med produktene til det fusjonerte selskapet.

Cisco skrev i en pressmelding i november i fjor at Skypes bruk av proprietære standarder forhindrer de mer enn 600 millioner Skype-brukerne å ringe til brukere som bruker noe annet enn Skype. Ifølge Cisco hindrer bruken av proprietære standarder også virksomheter å nå Skype-brukerne via systemer som tilbyr tjenester som omsorg og jobbtrening basert på videokonferanser.

I februar i fjor uttalte en representant for Cisco at selskapet ikke motsetter seg sammenslåingen, men at selskapet mener at EU-kommisjonen skulle ha inkludert betingelser som i større grad sikrer standardbasert interoperabilitet.

Det er likevel sjelden at EUs rettsinstanser forkaster EU-kommisjonens beslutninger angående oppkjøp. Ifølge Reuters skal dette sist ha skjedd i forbindelse med den planlagte fusjonen mellom plateselskapene Sony Music og BMG, som en godkjennelse som ble annullert av forgjengeren til EU-retten i 2006.

    Les også:

Til toppen