- Krisen kan komme til å styrke Ericsson

Ericsson-sjef Carl Henric Svanberg presenterte gode resultater en uke før tiden.

- Krisen kan komme til å styrke Ericsson

Ericsson-sjef Carl Henric Svanberg presenterte gode resultater en uke før tiden.

Det svenske Ericsson-konsernet overrasker med sterke kvartalstall, og kursen på aksjer i selskapet stiger. Konsernsjef Carl-Henric Svanberg sier Ericsson ikke er svekket av den globale finanskrisen.

Krisen kan tvert imot komme til å styrke Ericsson, sa Svanberg i et intervju med nyhetsbyrået TT mandag. Konsernet offentliggjorde samme dag overraskende sitt resultat for perioden juli-september, tall som ikke var ventet framlagt før om nesten en uke.

Nettofortjenesten falt riktig nok med 28 prosent til 2,8 milliarder svenske kroner som følge av omfattende omstrukturering. Men samtidig økte salget med 13 prosent til 49,2 milliarder og fortjenesten før skatt med 10 prosent til 6,2 milliarder kroner.

- Dette har vært et sterkt kvartal, vi har en bra salgsvekst i alle verdens regioner unntatt det fortsatt svake Europa. Vi legger fram en sterk kvartalsrapport som ikke viser noen følger av finanskrisen, framholdt Carl-Henric Svanberg.

De gode tallene førte til at kursen på Ericsson-aksjer steg med nesten 20 prosent til 60 kroner på børsen i Stockholm mandag ettermiddag. Ericsson er verdensleder på leveranser av nettverksutstyr for mobiltelefoni. (©NTB)

    Les også:

Til toppen