Kritisk sikkerhetshull i Media Player

Microsofts anti-pirat-teknologi kan gi en hacker full kontroll over maskinen din. Windows Media Player for XP bør lappes øyeblikkelig.

Microsofts anti-pirat-teknologi kan gi en hacker full kontroll over maskinen din. Windows Media Player for XP bør lappes øyeblikkelig.

Microsoft har publisert en melding på sitt nettsted, der de opplyser om flere alvorlige sikkerhetshull i Windows Media Player.

Feilen, som ligger i både rettighetsstyringsteknologien og lagringsfunksjonalitet, gjør at du som bruker Media Player for Windows XP i versjonene 6.4 og 7.1 kan risikere at en ondsinnet cracker tar over maskinen din og gjør som han/hun lyster.

Microsoft rangerer feilen som "critical", ifølge CNet den mest alvorlige rangeringen en sikkerhetsfeil kan få fra Microsoft, og oppfordrer folk til å laste ned en feilfiks så kjapt som overhodet mulig.

Den mest kritiske feilen feilbehandler Media Players forespørsler om mediafiler som inneholder rettighetsstyring (DRM)-programvare, og ved å utnytte denne feilen kan en hacker komme seg inn i Internet Explorers mellomlager, eller internett-cache på maskinen din, og deretter boltre seg fritt på maskinen eller nettverket den står på, ved å legge inn en eksekverbar fil der.

- Det er ikke en enkel, rett-fram, trykk-på-en-knapp-og fæle-ting-skjer type feil. Men det er en mulighet for at en hacker kan kjøre kode, og derfor rangerer vi feilen som kritisk, sier Christopher Budd i Microsofts sikkerhetsavdeling til C Net.

Feilfiks og mer info om sikkerhetshullet kan du finne på denne siden.

Til toppen