Kropps-PC tilgjengelig før jul

En liten boks, en "brille" foran øyet - og full, mobil Internett-tilgang med bilder, video og multimedia på storskjerm? Snart er kropps-PC-en i butikkene.

Wearable Internet Appliance, eller WIA, er navnet på Hitachis nyeste leketøy.

Den er en datamaskin på 230 gram, med en liten brille-skjerm, som leverer et høyoppløselig SVGA-bilde foran øyet, og full, trådløs datakraft hengende i beltet.

Boksen kjører på Microsoft Windows CE 3.0, har en Hitachi SH-4 32-bits 128 MHz prosessor og veier 230 gram. WIA har vært i kjømda en god stund, men nå ser det ut som vi får en lanseringsdato. Ifølge New Scientist skal WIA være i butikkene før jul, til en pris av rundt 2000 dollar, eller rundt 18.000 kroner før toll og avgifter.

Selve maskindelen skal få USB-port, plass for Type II CompactFlash-kort og eventuelt eksternt ekstrabatteri. Skjermen, som er som en halv brille, skal ifølge C Net føles like stor eller liten som en 13-tommers skjerm på 60 centimeters avstand. En ny avtale med Xybernaut, som har en rekke patenter på slik teknologi, skal inkludere mobiltelefon-oppsett i boksen, så den kan være trådløst tilkoblet Internett.

Hitachi ser for seg en rekke bruksområder for maskinen - i tillegg til åpenbare scenarier som gå-rundt-på-kjøpesenteret-som-Robocop eller muligheten for å gå rundt i stua og leke Terminator.

Mere informasjon om WIA finner du på Hitachis nettsted for trådløse, bærbare kropps-datamaskiner (åpner i nytt vindu): http://www.hitachi.co.jp/wia/.

Har du en bedre betegnelse enn "kropps-PC"? Send ditt forslag og diskutér andres i vårt debattforum.

Til toppen