BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kropps-PC tilgjengelig før jul

En liten boks, en "brille" foran øyet - og full, mobil Internett-tilgang med bilder, video og multimedia på storskjerm? Snart er kropps-PC-en i butikkene.

7. aug. 2001 - 10:28
Wearable Information Appliance fra Hitachi.
Wearable Information Appliance fra Hitachi.

Wearable Internet Appliance, eller WIA, er navnet på Hitachis nyeste leketøy. Den er en datamaskin på 230 gram, med en liten brille-skjerm, som leverer et høyoppløselig SVGA-bilde foran øyet, og full, trådløs datakraft hengende i beltet.

Boksen kjører på Microsoft Windows CE 3.0, har en Hitachi SH-4 32-bits 128 MHz prosessor og veier 230 gram. WIA har vært i kjømda en god stund, men nå ser det ut som vi får en lanseringsdato. Ifølge New Scientist skal WIA være i butikkene før jul, til en pris av rundt 2000 dollar, eller rundt 18.000 kroner før toll og avgifter.

Selve maskindelen skal få USB-port, plass for Type II CompactFlash-kort og eventuelt eksternt ekstrabatteri. Skjermen, som er som en halv brille, skal ifølge C Net føles like stor eller liten som en 13-tommers skjerm på 60 centimeters avstand. En ny avtale med Xybernaut, som har en rekke patenter på slik teknologi, skal inkludere mobiltelefon-oppsett i boksen, så den kan være trådløst tilkoblet Internett.

Hitachi ser for seg en rekke bruksområder for maskinen - i tillegg til åpenbare scenarier som gå-rundt-på-kjøpesenteret-som-Robocop eller muligheten for å gå rundt i stua og leke Terminator.

Mer informasjon om WIA finner du på Hitachis nettsted for trådløse, bærbare kropps-datamaskiner: http://www.hitachi.co.jp/wia/.

Har du en bedre betegnelse enn "kropps-PC"? Send ditt forslag og diskuter andres i vårt debattforum.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.