JUSS OG SAMFUNN

Krumsvik: - Avismodellen snart ute

DB Medialabs sjef Arne Krumsvik mener avisenes måte å publisere informasjon er på vei ut. WAP, digital radio og andre konvergenskanaler tar over, overalt.

28. sep. 2000 - 09:11


Arne H. Krumsvik
DB Medialab







Universitetet i OsloInternet World Norway
Mer om DB Medialab:
Dagbladets Start.no får ny direktør
Dagbladet: Tja til opsjoner
Dagbladet.no inn i reiseselskap
Nettavisbruken doblet i fjor


Ifølge en rapport fra Forrester Research, som Krumsvik refererte til, er det som mangler i nye medier dynamisk innhold for den dagen folk får kontinuerlig oppkobling til Internett.

Dagbladets Start-satsing tilbyr gratis internettilgang, med fokus på å knytte brukerne nært opp til både Start-portalen og Dagbladet.

Denne uken ble det kjent at Start også skal inn på mobilmarkedet, og Krumsvik understreker at Dagbladet skal være til stede i alle kanaler.

Hvis det er slik at vi som en tradisjonell mediaaktør, ønsker å være en nyhetsleverandør mediaaktør så må vi tilby nyheter i den kanalen som brukeren velger.

Den kanalen kan være WAP-telefon, datamaskinens nettleser, spillkonsoll, interaktiv TV, digital radio, palm, webTV eller videospillere med store platelager.

Neste generasjons videospiller:
Ta opp 60 timer TV på harddisk-video


Og den nye konkurransesituasjonen forandrer hvordan et avishus som Dagbladet må legge opp sin strategi.

- Nyheter får du snart overalt, og spørsmålet da er ikke "hvor kan jeg få siste nytt?", det er "hvem vil jeg at skal fortelle meg nyhetene?", mener han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.