KRYPTOVALUTA

Krypto-gigant suspenderer utbetalinger: Rykter om en ny «kryptovinter» sprer seg

Diskusjonen om hvorvidt kryptomarkedet er på vei inn i en ny «kryptovinter» har blusset opp igjen etter fall i markedet.

Det er nedgangstider i kryptovalutmarkedet.
Det er nedgangstider i kryptovalutmarkedet. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Lasse Skovgaard, Version 2
15. juni 2022 - 12:30

Kryptovalutamarkedet faller på grunn av stigende renter og nyheten om at kryptovalutautlåner Celsius stanser betalinger på grunn av «ekstreme markedsforhold».

Det skriver Ars Technica.

Bitcoin har for eksempel falt nesten 23 prosent siden fredag ​​og står nå i 22.600 amerikanske dollar for én Bitcoin, som er det laveste siden slutten av 2020. Og flere spår, ifølge tech-mediet Ars Technica, en såkalt «kryptovinter» med markedskrasj og selskaper som går konkurs.

Det fallende markedet har satt liv i diskusjonen, og selskaper i kryptovalutasektoren, som Crypto.com og Gemini kryptovalutabørs, har allerede måttet permittere ansatte.

Hver av de siste nedturene har blitt fulgt av en bedring, men «på et tidspunkt vil kryptovalutamarkedet nå et metningspunkt, hvoretter kryptovalutaprisene vil begynne å oppføre seg mer som andre konvensjonelle eiendeler » stiger under en boom og faller under en resesjon», skriver Ars Technica.

Denne artikkelen ble først publisert på Version 2

Forskere har laget et kart hvor Bitcoin utvunnet mellom 3. januar 2009 og 9. februar 2011 er sortert på ulike aktører og plassert med klokken etter når utvinningen til aktørene begynte. Som man ser, dominerer aktør 1 den første tiden, mens kartet blir langt mer fragmentert mot slutten av perioden.
Les også

Sporet transaksjoner: 64 personer utvant nesten all Bitcoin de første to årene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.