JULIAN ASSANGE

Krypto-støtteaksjon for Julian Assange

Risikerer 175 år i fengsel dersom han utleveres til USA.

Støttespillere av Julian Assange har samlet inn 400 millioner kroner i kryptovaluta.
Støttespillere av Julian Assange har samlet inn 400 millioner kroner i kryptovaluta. Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix
8. feb. 2022 - 19:00

Gjennom Juicebox har AssangeDAO i skrivende stund samlet inn nesten 15.000 ethereum i løpet av fire-fem dager. Dette tilsvarer litt over 410 millioner norske kroner etter dagens kurs.

Planen er at dette skal konverteres til anvendelig valuta ved å by på et kunstverk i form av en NFT som ble laget av Julian Assange og kunstneren Pak i samarbeid. Pengene skal så gå til å betale for Assanges advokatutgifter, samt informasjonsarbeid omkring hans sak og kamp for å bli satt fri og ikke utleveres til USA, hvor han risikerer å dømmes til 175 år i fengsel.

En DAO er en desentralisert autonom organisasjon, det vil si en organisasjon som benytter blockchain-teknologi i stedet for tradisjonell organisasjonsstruktur og medlemsliste.

Bidragsyterne får i bytte for sine bidrag et antall «tokens». Disse har i seg selv ingen verdi, men gir stemmerett i den aktuelle DAOen.

AssangeDAO har fått bred støtte, og blant annet har en av ethereum-grunnleggerne, Vitalik Butering, bidratt med 10 eth. Også Edward Snowden har uttrykt sin støtte.

Julian Assange
Les også

Dommer sier nei til utlevering av Julian Assange

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.