Kryptovalutaen stupte i verdi da nyheten om det enorme angrepet ble kjent

sz1250a3
sz1250a3

Den Hong Kong-baserte bitcoin-platformen, Bitfinex, ble nylig kompromittert og frastjålet verdier for rundt 570 millioner kroner - eller rundt 120 000 bitcoins.

All handel via nettstedet ble stoppet.

Verdien stupte

Da nyheten ble kjent falt verdien på valutaen fra 604 dollar til 482 dollar. I skrivende stund er verdien på en bitcoin 551 dollar. 

Bitfinex er en tjeneste der man kan kjøpe og selge bitcoins.

– Ja, det har vært et stor sikkerhetsbrudd. Bitfinex er en stor børsaktør og dette vil ha ringvirkninger for markedet i et kort tidsperspektiv, men kryptovalutaen har vist at den er motstandsdyktig mot denne type hendelser tidligere, sier grunnlegger, Fred Ehrsam, i Coinbase til Bloomberg.

Verdien på kryptovalutaen stupte da angrepet ble kjent onsdag morgen. Foto: Bloomberg
Verdien på kryptovalutaen stupte da angrepet ble kjent onsdag morgen. Foto: Bloomberg

Det kinesiske selskapet opplyser at de er kjent med at flere brukere er blitt frastjålet verdier, og at disse sakene er overlevert de aktuelle myndigheter.

Samarbeider med Bitgo

I fjor inngikk Bitfinex et samarbeid med Bitgo. Selskapet bruker flerfaktorautentisering for å lagre bitcoininnskuddene i skyen. 

– Vi har etterforsket, og foreløpig ikke funnet noe som tyder på at våre servere eller tjenester har blitt kompromittert. Vi er overbevist om flerfaktorautentiseringen våre systemer er basert på ikke ble rammet, sier pressetalsmann, Joe Volat, hos Bitgo til den amerikanske avisen.

Selskapet leverer også tjenestene sine til andre bitcoinbørser.

Australske Dr.Craig Wright sto i mai fram og hevdet han er opphavet til bitcoin og mannen bak pseudonymet Satoshi Nakamoto.

– Dette er ren svindel

Det skjedde i et nøye regissert utspill med samtidig publisering hos BBC, The Economist og tidsskriftet GQ Magazine.

Overfor disse mediene skal Wright ha forelagt tekniske bevis, og demonstrert digital signering med kryptonøkler forbundet med de første blokkene av den virtuelle valutaen.

Avsløringen høstet mye kritikk:

– Dette er ren svindel. Det er ren løgn. Wright ville trolig sluppet unna med dette hvis ikke signaturen han har brukt ikke var enkelt å google seg fram til, skriver sikkerhetsekspert Dan Kaminsky. I et innlegg stikker han hull på Wrights tekniske bevisførsel.

Kommentarer (8)

Kommentarer (8)
Til toppen