Kun samtaler om europeisk søketjeneste

Scandinavia Online understreker at det ikke er inngått noen avtale om en stor europeisk søketjeneste. Nettavisen skrev tidligere i dag at søketjenester fra Norge, Tyskland, Spania, Italia og Frankrike var gått sammen i et formelt samarbeid som kan føre til en sammenslåing.

- Det har vært et samarbeidsmøte i Milano hvor SOL Norge var representert. Det ble ikke inngått noen avtale av noe som helst slag. Representanter fra flere søkemotorer var representert, og det ble sett på hvordan man kan samarbeide. Ingen fra ledergruppen i SOL var med på møtet, sier informasjonssjef i Scandinavia Online (SOL), Lasse Gimnes til digi.no.

Det er ikke avklart når et eventuelt nytt møte skal avholdes.

Tidligere i dag skrev Nettavisen at SOL skulle inngå i en europeisk allianse med fire andre europeiske søketjenester i samletjenesten AllEurope. Samarbeidet i AllEurope består foreløpig bare som en enighet mellom partene, skriver Nettavisen, men fastholder samtidig at det er snakk om "(...) sammenslåingen av noen av Europas viktigste søketjenester".

De fem er foruten SOL, italienske Virgilio, franske Nomade, Web.de fra Tyskland og Olé fra Spania.

- En sammenslåing er i alle fall helt ukjent for meg.Vi har mye å snakke om på hjemmebane før vi begynner å tenke på annet, sier Gimnes.

Til toppen