BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kutt hos Toshiba

Dropper delvis ut av PC-markedet.

Ingen flere Chromebooks fra Toshiba?
Ingen flere Chromebooks fra Toshiba? Bilde: Toshiba
23. sep. 2014 - 09:49

Toshiba er ikke den første PC-produsenten som begynner å merke presset i markedet - marginene i PC-bransjen for forbrukere er små, og flere tradisjonsrike selskaper har trukket seg ut de siste årene.

Toshiba har også lange tradisjoner når det gjelder bærbare maskiner, helt tilbake til T-1100-modellen som ble lansert i 1986 og var kanskje den første bærbare for forbukermarkedet.

Det er imidlertid vanskelige tider, og mye tyder på at Toshiba nå ønsker å trekke seg ut av forbrukermarkedet for PCer. I forbindelse med dette skal selskapet si opp hele 900 ansatte.

Toshiba vil ikke trekke seg helt ut av PC-produksjonen, og vil fortsette å levere maskiner til bedrifter. Beslutningen om å droppe salget til forbrukerne gjelder også kun visse markeder, og det er foreløpig ikke avklart hvilke det er snakk om. Ifølge danske Computerworld skal selskapet også slutte å produsere enkelte PC-modeller, men heller ikke der er det avklart hvilke.

Det er snakk om at selskapet planlegger å fjerne cirka en fjerdedel av sine salgsregioner, skriver Computerworld, og hovedpoenget skal være å sikre at selskapet har en stabil inntjening.

Det er ikke lenge siden Samsung bekreftet at de vil slutte å selge bærbare PCer i Norden, og tidligere i år ble det klart at Sony selger unna sin PC-avdeling.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.