Den «erotiske thrilleren om begjær og hevn» har ifølge alle hold ingenting til felles med forholdet mellom den tidligere filmskuespillerinnen Jodie Fisher (bildet) og tidligere HP-sjef Mark Hurd.
Den «erotiske thrilleren om begjær og hevn» har ifølge alle hold ingenting til felles med forholdet mellom den tidligere filmskuespillerinnen Jodie Fisher (bildet) og tidligere HP-sjef Mark Hurd. (Bilde: IMDb.com)

Kvinnen bak HP-sjefens fall angrer

Ikke meningen at Hurd skulle miste jobben, sier den tidligere filmstjernen.

Kvinnen som utløste avskjedigelsen av Mark Hurd fra toppsjefstillingen i HP, sto fram i løpet av helgen.

    Les også:

Det dreier seg om en 50 år gammel tidligere filmstjerne og reality-konkurrent, Jodie Fisher. Hun er nevnt i Internet Movie Database som medvirkende i et titalls filmer på 1990-tallet, blant annet den «erotiske thrilleren» Intimate Obsession fra 1992.

Fisher arbeidet for et event-byrå som HP leide inn. Hurd viet henne stor personlig oppmerksomhet, også utenom pr-arrangementene som Fisher sto for, og brukte 20 000 dollar av HPs penger for å traktere henne og være sammen med henne privat.

29. juni sendte Fisher et brev til HPs styre der hun klaget over seksuell trakassering fra Hurds side. I likhet med Hurd selv og med HPs interne granskning, utviklet det seg aldri noe intimt forhold mellom det to, og det ble ikke utført seksuelle handlinger mellom dem.

I en erklæring offentliggjort søndag sier Fisher at hun er «overrasket og lei meg over at Hurd mistet jobben sin på grunn av dette. Det var aldri min hensikt.» I erklæringen heter det videre at Fisher har inngått et privat forlik med Hurd, og at hun ikke akter å gi ytterligere kommentarer. Erklæringen er gitt gjennom Fishers advokat, Gloria Allred. Ifølge Wall Street Journal ble forliket inngått torsdag, altså dagen før HP-styret kunngjorde at Hurd var sparket som toppsjef.

Bilde: IMDb.com

Avisa skriver videre at Hurd hadde regnet med å beholde jobben dersom han tilbakebetalte de 20 000 dollarene, men at styret anså bruddene på HPs etiske regelverk som så graverende at de ikke ville la ham fortsette. Først midt i forrige uke skjønte Hurd at han ville være nødt til å trekke seg.

Ingen amerikansk avis har greid å få tak i vilkårene for forliket mellom Hurd og Fisher, verken hvor mye Hurd har punget ut med, eller hvilke betingelser Fisher må holde seg til. Trolig har hun måttet lover ikke å omtale forholdet offentlig.

Advokat Allred beskriver sin klient som «en alenemor opptatt av å oppdra sin unge sønn».

Hurds avgang har utløst anerkjennende uttalelser fra ledere for konkurrerende IT-selskaper. Oracle-sjef Larry Ellison sier blant annet at Hurd gjorde en «strålende innsats» for HP og at det vil være veldig vanskelig å finne noen som kan erstatte ham.

    Les også:

Til toppen