Kvinnen bak HP-sjefens fall angrer

Ikke meningen at Hurd skulle miste jobben, sier den tidligere filmstjernen.

Den «erotiske thrilleren om begjær og hevn» har ifølge alle hold ingenting til felles med forholdet mellom den tidligere filmskuespillerinnen Jodie Fisher (bildet) og tidligere HP-sjef Mark Hurd.
Den «erotiske thrilleren om begjær og hevn» har ifølge alle hold ingenting til felles med forholdet mellom den tidligere filmskuespillerinnen Jodie Fisher (bildet) og tidligere HP-sjef Mark Hurd. (Bilde: IMDb.com)

Ikke meningen at Hurd skulle miste jobben, sier den tidligere filmstjernen.

Kvinnen som utløste avskjedigelsen av Mark Hurd fra toppsjefstillingen i HP, sto fram i løpet av helgen.

    Les også:

Det dreier seg om en 50 år gammel tidligere filmstjerne og reality-konkurrent, Jodie Fisher. Hun er nevnt i Internet Movie Database som medvirkende i et titalls filmer på 1990-tallet, blant annet den «erotiske thrilleren» Intimate Obsession fra 1992.

Fisher arbeidet for et event-byrå som HP leide inn. Hurd viet henne stor personlig oppmerksomhet, også utenom pr-arrangementene som Fisher sto for, og brukte 20 000 dollar av HPs penger for å traktere henne og være sammen med henne privat.

29. juni sendte Fisher et brev til HPs styre der hun klaget over seksuell trakassering fra Hurds side. I likhet med Hurd selv og med HPs interne granskning, utviklet det seg aldri noe intimt forhold mellom det to, og det ble ikke utført seksuelle handlinger mellom dem.

I en erklæring offentliggjort søndag sier Fisher at hun er «overrasket og lei meg over at Hurd mistet jobben sin på grunn av dette. Det var aldri min hensikt.» I erklæringen heter det videre at Fisher har inngått et privat forlik med Hurd, og at hun ikke akter å gi ytterligere kommentarer. Erklæringen er gitt gjennom Fishers advokat, Gloria Allred. Ifølge Wall Street Journal ble forliket inngått torsdag, altså dagen før HP-styret kunngjorde at Hurd var sparket som toppsjef.

Bilde: IMDb.com

Avisa skriver videre at Hurd hadde regnet med å beholde jobben dersom han tilbakebetalte de 20 000 dollarene, men at styret anså bruddene på HPs etiske regelverk som så graverende at de ikke ville la ham fortsette. Først midt i forrige uke skjønte Hurd at han ville være nødt til å trekke seg.

Ingen amerikansk avis har greid å få tak i vilkårene for forliket mellom Hurd og Fisher, verken hvor mye Hurd har punget ut med, eller hvilke betingelser Fisher må holde seg til. Trolig har hun måttet lover ikke å omtale forholdet offentlig.

Advokat Allred beskriver sin klient som «en alenemor opptatt av å oppdra sin unge sønn».

Hurds avgang har utløst anerkjennende uttalelser fra ledere for konkurrerende IT-selskaper. Oracle-sjef Larry Ellison sier blant annet at Hurd gjorde en «strålende innsats» for HP og at det vil være veldig vanskelig å finne noen som kan erstatte ham.

    Les også:

Til toppen