Lader mobilen med sveiv

Om få uker kommer sveiveladeren på markedet. Den gjør det mulig å lade mobiltelefonen ved hjelp av litt lett kroppsarbeid.

Dingsen, kalt Freecharge, er levert av Motorola, som viste den frem for presse og publikum denne uken. Den skal selges gjennom selskapets nettsted, og vil få en prislapp på rundt 600 kroner i USA.

Ved hjelp av sveiven, kan batteritomme mobilbrukere sveive seg til strøm nok for flere minutters samtaler og mange timers standby. Mellom 45 og 60 sekunders sveiving er det som skal til for mellom tre og fem minutters samtale. Freecharge kan også lades ved hjelp av strømnettet, og inneholder et batteri som gjør den til en hendig støtte i trengte situasjoner, ifølge Reuters.


Enheten skal komme på markedet i mars, og det spekuleres i om selskapet også vil selge ekstrautstyr som lommelykthoder og lignende til laderen for å utnytte mulighetene.

En talsperson for Motorola sier til TechExtreme at enheten vil kunne lade andre produsenters telefoner, ved hjelp av andre kabler. I første omgang leveres den med kabler som passer til Motorola-telefoner.

Til toppen