Lær å bli neger på nett

Et nytt nettsted har ambisjoner om å bli det nye møtestedet for alle kosmopolittiske multikulturelle mennesker i Norge. Negerkurs har de også.

Nettstedet Fundamental.net lanseres i dag, med ambisjoner om å bli "den tredje stemmen", et samlingspunkt for debatt og diskusjon omkring multikulturalisme.

- Vi håper å nå alle som føler kontrastene, pluralismen og splittelsen som preger et multikulturelt samfunn, sier redaktør Shabana Rehman, som har ambisjoner om at stedet skal bli ledende på multikulturelle nyheter.

Hun er standup-komiker, og skal lede arbeidet med disse sidene, som ifølge pressemeldingen eies og drives av DB Medialab.

Rehman og Fundamental ønsker å oppmuntre til "åpenhet, humor, synliggjøring og debatt", og det skal de blant annet gjøre ved å dele ut "Ukens Fatwah" til folk som "tråkker i curry'n". Lanseringsfatwah går til lederen i Norsk Husflid som ikke vil ha utenlandske syersker til norske bunader.

Are Kalvø, ikke ukjent forfatter og kåsør, skal sammen med komiker Zahid Ali spille inn enn videoserie basert på Kalvøs bok "Kunsten å være neger". Første episode med leksjoner til såkalt fremmedkulturelle ligger allerede ute.

Annen humor blir det også, men det understrekes at Fundamental skal være et sted for debatt som strekker seg utover det som lar seg gjøre gjennom andre medier.

- Norge trenger et møtested som Fundamental.net. Jeg tror dette er årets viktigste nett-lansering, sier administrerende direktør Arne H. Krumsvik i DB Medialab.

Til toppen