KARRIERE

Læringsportalen er nede for 20.000 studenter, midt i eksamenstiden

@BI ute av drift.

Dette er meldingen som kommer opp når man forsøker å logge seg på BIs læringsportal @BI.
Dette er meldingen som kommer opp når man forsøker å logge seg på BIs læringsportal @BI.
8. des. 2015 - 14:40

BIs IT-portal @BI var treig i hele forrige uke, før den på fredag gikk ned for telling. Dette kommer frem av meldinger på høyskolens supportside, i tillegg til tips fra digi.no sine lesere.

– Vi har jobbet på spreng gjennom helgen for å få den i drift igjen. En del av de tilgangene som ligger der, har vi sørget for at studentene har fått direktelenker til, slik at de kan gjennomføre studieløpet, sier kommunikasjonssjef i BI, Ole Petter Syrrist-Leite.

Dette gjelder blant annet Itslearning for kursmateriell og digiX for eksamensinnlevering. Disse er eksterne tredjepartsleverandører, og har ingenting med nedetiden å gjøre.

I tillegg har elevene fått tilgang til tidligere eksamensoppgaver gjennom nye direktelenker.

Alle studentene rammet

@BI er studentportalen til BIs drøyt 20.000 studenter, som i disse dager er midt i eksamensperioden. I portalen gjør studentene mer eller mindre alt. Søker på nye fag, mottar karakterer, finner eksamensoppgaver, sender og mottar interne meldinger og henter ut maler.

– Det er alltid uheldig hvis det er systemer som ikke fungerer. Forstår at det kan oppleves frustrerende. Det er aldri god timing.Det viktigste nå er å ivareta studentene og gi dem all informasjon de trenger.

– Ytelsesproblemer

Hva er problemet, sånn helt konkret?

– Det har tidligere vært noen utfordringer knyttet til ytelse, og dette ser vi også på om kan ha en sammenheng med at portalen nå ikke er tilgjengelig, forklarer Syrrist-Leite.

På spørsmål ønsker ikke BI å kommentere de tekniske detaljene i problemet per nå. Dette inkluderer hvordan de jobber for å identifisere feilen,  hva som kan være årsaken til feilen, hvilke servere det er snakk om eller hvor serverne befinner seg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.