JUSS OG SAMFUNN

Lager bøker av nettsteder

Bok og nettsted basert på nøyaktig samme innhold. Aschehoug Utdanning og Inspera har gjennomført første fase i et prosjekt for medieuavhengig krysspublisering.

20. mars 2002 - 07:02
Inspera AS



Reidunn Guldal

Neste produkt som utvikles med samme teknologi , en faktabok i samfunnslære for videregående skole, vil foreligge i løpet av våren 2002.

Inspera AS har levert teknologien bak krysspubliseringssystemet. Administrerende direktør Bjørn Rustberggard, ser medieuavhengig krysspublisering som et område som tvinger seg frem etter hvert som kunnskapsformidlere blir bevisst verdien av innholdet sitt og søker nye anvendelses- og salgsområder.

Bedrifter som har behov for å lage både trykte publikasjoner, nettbaserte informasjonssider eller e-læring, har gjennom en slik krysspublisering mulighet for å gjenbruke innhold fra samme base, og slik forenkle arbeidsprosesser og redusere kostnader i forhold til separat publisering for hvert enkelt medium.

I Student 2002-prosjektet ble all tekst og tabellinformasjon samlet i en søkbar database. Informasjonen ble så kjørt gjennom en visningsmal som formga boken. Hele boken ble så lagret som en stor PDF-fil og sendt direkte til trykkeriet. Gjennom prosessen var det mulig når som helst å ta ut hele eller deler av boken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.