BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lagre 50 terabyte på en båndkassett

Hitachi Maxell utvikler lagringsmedium med ekstrem kapasitet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. mai 2010 - 13:26

Hitachi Maxell og Tokyo Institute of Technology har sammen utviklet et båndbasert lagringsmedium med en arealtetthet på 69,8 megabit per kvadratmillimeter. Dette skal ikke bare være ny rekord, men åpner for standard båndkassetter med en samlet lagringskapasitet som tilsvarer 33 ganger høyere enn kapasiteten til de nyeste LTO Ultrium 5-kassettene.

Dette betyr at man i alle fall skal kunne lagre 50 terabyte med ikke-komprimerte data per kassett.

Forskerne har tatt i bruk en metode som kalles «Facing Targets Sputtering» for å lage en magnetisk lagringsfilm som har krystallkorn med en diameter på under 10 nanometer.

Aktørene sier ingenting om når teknologien vil bli gjort kommersielt tilgjengelig, men ingenting tyder på at vil skje med det aller første. I pressemeldingen oppgis det flere ganger at dette er snakk om framtidig teknologi.

Skjematisk oversikt over Hitachi Maxell-teknologi som skal åpne for tapebasert lagring med en kapasitet på minst 50 terabyte per kassett. <i>Bilde: Hitachi Maxell</i>
Skjematisk oversikt over Hitachi Maxell-teknologi som skal åpne for tapebasert lagring med en kapasitet på minst 50 terabyte per kassett. Bilde: Hitachi Maxell

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.