Lammende data-angrep øker

Internett-tjenester lammes stadig oftere av såkalte DoS-angrep. Sikkerhetseksperter mener bruken av databomber bare øker.

Mengden DoS-angrep øker. Det mener forskere og sikkerhetseksperter IDG har pratet med. De mener det kommer stadig nye verktøy og metoder som gjør at de som febrilsk forsøker å hindre sine nettverk i å bli bombet av nettet, stadig kjemper en vanskelig kamp.

For to år siden ble eBay og Yahoo! bombet i senk, og etter den episoden kom det en rekke nye verktøy for å hindre slike angrep i å bli lammende.
DoS-angrep utføres ved at en ondsinnet bruker sender mengder av søppel-trafikk til en maskin på et nettverk, ofte via en rekke slaver, og derved krasje maskiner eller tvinge tjenester av nettet.


I løpet av en treukers-periode i midten av 2001, fant forskere ved universitetet i San Diego rundt 12 800 DoS-angrep rettet mot mer enn 5000 mål.
Trusselen er mye værre idag enn den var for to år siden, mener Harris Miller, sjef for Information Technology Association of America. Han mener det er tydelige tegn på at andelen DoS-angrep har økt siden ellevte septemper.

ITAA koordinerer en industrigruppering som blant annet skal se på måter å begrense eller stoppe DoS-angrep.

DoS-angrep kan utføres på en rekke forskjellige måter, rettet mot for eksempel nettsteder, prosessorer, minne, båndbredde eller rutere, for eksempel ved å utnytte svakheter i forskjellige produkter. Et annet problem er at crackere eller DoS-kiddies bruker mange forskjellige nettverk til sine angrep. Dermed må den som skal rydde opp i kaoset ringe rundt for å finne ut hvor angrepet kommer fra, hvem som har autoritet nok til å blokkere det og så videre, helt fra slagmarken tilbake gjennom hver eneste nettverksoperatør til kilden for angrepet.

Til toppen