BEDRIFTSTEKNOLOGI

Landsbanken endelig online

Landsbanken var først ute med å annonsere betalingstjenester på internett. Det skjedde for vel et år siden. Nå er den første tjenesten, TeleGiro, endelig ute av prøvedrift. Den lanseres den 1 oktober.

Pål Leveraas
30. sep. 1996 - 10:00

Banken opplyser at prøvetjenesten nå har vært i drift i fem måneder. På tirsdag åpnes TeleGiro for alle kunder. Prosjektet er et samarbeid med Bankenes Betalingssentral (BBS) og Kreditkassen.

TeleGiro for internett er en videreføring av TeleGiro for telefon. Dette introduserte banken for nøyaktig tre år siden, nemlig den 1. oktober 1993.

Internettjenesten åpner for betaling av regninger, overføring mellom konti, saldosjekk og transaksjoner på kontoen. Gebyrprisene er de samme som for vanlig TeleGiro, det vil si en krone og femti øre. I tillegg kommer tellerskritt, samt leie av et DigiPass-kort, som koster 100 kroner i året.

Under prøveperioden er systemet blitt testet av 350 kunder og ansatte. BBS leide inn hackere som skulle forsøke å forsere brannmurer og knekke koder. Det greide de åpenbart ikke.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.