Lånekassen valgte Basefarm

Drift av system for å behandle en million kunder og alle deres saker.

Lånekassen valgte Basefarm
Bjart Kvarme i Basefarm mener deres fleksible driftsarkitektur er årsaken til at de har landet enda en stor kontrakt. Bilde: Marius Jørgenrud

Lånekassen har inngått en kontrakt med Basefarm for drift av sitt kunde- og saksbehandlingssystem, heter det i en pressemelding. Avtalen har en ramme på opptil 6 år. Verdien er anslått til over 70 millioner kroner.

Den statlige utlåneren av penger til elever og studenter har en million kunder, en pengeflyt på 25 milliarder kroner og en utestående gjeld på 120 milliarder kroner.

IT-direktør Jan Erik Ressem sier avtalen med Basefarm skal bidra til å sikre fremdrift i moderniseringen av Lånekassens IT-løsninger. Den skal nå mål som bedre kundeservice, kortere saksbehandlingstid og en mer effektiv organisasjon.

Samtidig med at Basefarm leverer driftstjenester, skal Lånekassen også benytte Basefarms skytjenester for test og utvikling.

Lånesøknader til Lånekassen behandles automatisk i stadig større grad. Saksbehandlere koples inn bare der systemet finner feil eller mangler. Det innebærer store krav til overvåkning og oppfølging av de automatiske prosessene. Ressem sier stabilitet og sikkerhet er avgjørende.

Administrerende direktør Bjart Kvarme i Basefarm sier de har utviklet en fleksibel driftsarkitektur som nok en gang viser seg konkurransedyktig på kvalitet, leveranseevne og pris.