Lange køer for Playstation 2

Den etterlengtede spillkonsollen Playstation 2 ble lagt ut for salg idag. Vil du ha den, må du stille deg i kø.

Den etterlengtede spillkonsollen Playstation 2 ble lagt ut for salg idag. Vil du ha den, må du stille deg i kø.

Playstation 2 ble norges-lansert denne uken, og idag er boksene i butikken. Sony har hatt problemer med diverse komponentleverandører, og ikke greid å levere så mange maskiner som markedet vil ha.

- Vi har forhåndsbestilling på halvparten av de maskinene vi får inn før jul, forteller butikksjef Morten Hellan i Spaceworld, avdeling Storgata i Oslo.

Butikken får 110 maskiner før jul, og av dem er halvparten allerede reservert, med depositum. Hellan mener han kunne solgt mye mer.

- Jeg har sagt fra om at vi tar 1000 maskiner hvis vi kan få det, sier han. De som vil ha maskinen nå, må komme inn i butikken og sette seg på liste, så får de spillmaskinen så fort den kommer på lager.

Kø og bestillingsliste er ikke et Oslo-fenomen.

- Vi hadde kø da vi åpnet, men den er borte nå. Vi har dessuten latt gode kunder reservere sin Playstation 2 på forhånd, forteller daglig leder Trond Dullerud i Ram og Rom, den største spillbutikken i Trondheim.

Ram og Rom er lovet rundt 150 maskiner før jul, og av dem havnet mellom 60 og 70 på reservasjonslistene.

- Vi har hatt daglige forespørsler siden sommeren, forteller Dullerud. Han tror ikke de får på langt nær nok maskiner til å fylle behovet før jul. Men Sony skal være igang med å sette opp egne komponentfabrikker for å lette situasjonen.

Playstation 2 kan spille DVD-plater, og Sony har store planer for å utvide maskinens funksjonalitet til en multimediasentral.

Dullerud forventer at rundt 40 spill vil være på markedet innen julenissen firer seg ned pipa.

Til toppen