Langfilm på nettet fra idag

Filmselskapet Miramax lanserer idag nedlastbar langfilm på Internett. Rundt 30 kroner skal det koste å 'leie' en film i 24 timer.

Filmselskapet Miramax lanserer idag nedlastbar langfilm på Internett. Rundt 30 kroner skal det koste å 'leie' en film i 24 timer.

Idag starter Miramax det første ordentlige 'kino'-tilbudet på Internett. Langfilmen Guinevere fra 1999, med Stephen Rea og Sarah Polley i hovedrollene, skal leies ut gjennom nettsidene til SightSound.

- Filmen er komprimert med Microsofts teknologi, og skal gi kvalitet nært opptil en DVD-film, sier SightSounds markedssjef Jennifer Pesci til digitoday.

For å se filmen må man gå inn på en av de tre nettstedene den blir liggende på, betale, og så laste ned hele filmen på rundt 500 MB.
Man betaler i overkant av 30 kroner, og da kan filmen sees så mange ganger man vil innenfor de neste 24 timene.

- Det er som å leie video, og med Microsofts innholdskontroll blir filmen ubrukelig etter 24 timer, sier Pesci. Filmen ligger fortsatt på harddisken, og kan låses opp ved å betale pånytt.
Det ble nylig oppdaget et alvorlig sikkerhetshull i Mediaplayer: Media Player kan gi andre kontroll over maskinen dinSlik fikser du sikkerhetsfeilen i Media Player
Enn så lenge gjelder tilbudet bare i USA, men Pesci ser for seg at selskapet vil prøve å inngå avtaler som gjelder flere deler av verden.

SightSound og Miramax stod også bak filmen Quantum Project, som hittil er blitt solgt til 81 land.

Det er filmselskapene som bestemmer hvilke land som får lov å laste ned filmer fra nettet. SightSound og Miramax har en avtale om 12 filmer, og Pesci ser for seg at samarbeidet vil bli utvidet til flere filmer og flere territorier i fremtiden.

Og da må vi spørre
Vil du leie langfilmer på nettet?

Ja, dette har jeg ventet på
Nei, jeg går heller til videosjappa på hjørnet
Vet ikke

Trykk her for å se resultatet så langt
Til toppen