Langlete og Ansnes lanserer forretningsportal for småbedrifter

Nettaxess BSP skal bli en reklamefri portal til småbedriftenes desktop, med tjenester som regnskap, fakturering, kundestøtte og kontorapplikasjoner. Bak idéen står Eirik Ansnes fra PC AddOn og Terje Langlete, tidligere nordensjef i CA.

Nettaxess BSP skal bli en reklamefri portal til småbedriftenes desktop, med tjenester som regnskap, fakturering, kundestøtte og kontorapplikasjoner. Bak idéen står Eirik Ansnes fra PC AddOn og Terje Langlete, tidligere nordensjef i CA.

Nettaxess er et nyetablert selskap som overtar virksomheten i PC AddOn.

Hovedaksjonær og administrerende direktør er Eirik Ansnes, hittil kjent som gründer i PC AddOn. Terje Langlete, tidligere nordensjef i Computer Associates, går inn som styreformann og medeier. Øvrige styremedlemmer er Bjørn Erik Tholfsen, tidligere gründer og konsernsjef i Santech, nå administrerende direktør i Itegra, og Kristian Omsland, tidligere aksjesjef i Avanse Forvaltning.

- Nettaxess retter seg spesifikt mot små og mellomstore bedrifter. Vi overtar ti års kunnskap og kunder fra PC AddOn, og skal bli et lokomotiv inn i SMB-markedet, sier Ansnes.

- Vi skal etablere en portal der småbedrifter kan hente inn det de trenger av standardtjenester, blant annet factoring, finans, regnskap, fakturering og juridisk veiledning. Portalen vil også tilby tjenester knyttet til WAP og elektronisk handel. Tjenestene skal leveres av egne partnere. Vi vil også tilby standard kontorapplikasjoner fra blant annet Microsoft og Mamut, samt en helpdesk, forteller han.

Også Terje Langlete har store forventninger:

- Markedet er enormt. Det er 160.000 små og mellomstore bedrifter i Norge, og de sysselsetter én million mennesker. Tjenestene i Nettaxess BSP skal gjøre det mulig for dem å konkurrere med de store, samtidig som de konsentrerer seg om sin kjernevirksomhet, sier den tidligere CA-sjefen.

Begge mener det påkrevet å ikke bare tilby infrastruktur, men reelle løsninger.

- Det dreier seg ikke lenger om teknologi, men om løsninger, forklarer Langlete. - Følgelig må tilbyderne enda et trinn opp i verdikjeden, fra outsourcing og fjerndrift til tjenester som tilbyr løsninger på forretningsbehov.

Oppskriften er én portal med mange tjenester, direkte til brukerens desktop. Brukerne får en lukket og reklamefri portal med alt de trenger av tjenester, mens tjenesteleverandørene får tilgang til en forventet stor masse av kunder.

- I SMB-markedet kan ikke kundene forventes å være IT-kyndige. Vår løsning sørger for at alt går smertefritt for alle parter. Det er portalens oppgave å sikre at alt er tilgjengelig til enhver tid, at lagringen er sikker og at all dataoverføring skjer korrekt, sier Langlete.

- BSP dreier seg om informasjonsflyt, understreker Ansnes.

Blant partnerne er Mamut, Microsoft, Compaq og Citrix. Langlete og Ansnes lover å kunngjøre flere i ukene som kommer. De vil også fortelle mer om hvilke større investorer som er med på satsingen. Innen 1. mars skal de første pilotkundene være i gang med de første tjenestene.

- Målene våre er beskjedne i denne omgang, sier Ansnes. - Vi skal ha 500 brukere innen årsskiftet. Innen utgangen av 2002 skal vi ha 10.000 brukere.

Tjenestene skal prises med lave inngangskostnader og lave faste kostnader, beregnet per bruker per tjenesten per måned. Den vesentlige inntekten til Nettaxess BSP skal komme fra bruken, ikke en form for tellerskritt, men per transaksjon.

Portalen krever at man skal kunne tilby en god nettforbindelse. Da vil kunden helt kunne sløyfe eget datanettverk, og bare nytte tynne klienter for å nå alle tjenestene.

- Vi har laget en startpakke som bygger på ISDN, sier Ansnes. - Vi tenker oss at de fleste vil velge fast linje. Vi har en samarbeidsavtale med Enitel som vil gi 2 Mbps fast. Vi tenker oss at IP-telefoni kan bli en del av tjenesten.

Idéen har et stort utvidelsespotensial. Langlete og Ansnes tenker høyt - om bransjeløsninger, om spesielle tilbud til skoler osv. Begge er sprudlende og optimistiske, og overbevist om at de har en forretningsidé for framtiden.

Til toppen