Langt frem til pluss for supernett

Lyse Energi i Stavanger investerer tungt i Norges mest avanserte bredbånd, men det er langt frem til pluss.

Lyse Energi i Stavanger investerer tungt i Norges mest avanserte bredbånd, men det er langt frem til pluss.

Det Stavanger-baserte kraftselskapet Lyse bygger Norges mest avanserte bredbånd-tilbud, men å det koster å grave ned fiber til hver kunde. Selskapets trippel-nett tilbyr både video-on-demand, IP-telefoni og internett-tilgang.

Lyse Tele tilbyr dessuten sine tjenester og systemer til andre kraftselskap som bygger linjer andre steder i Norge.

Lyse investerte 156 millioner i bredbånd i første halvår i år, viser tall selskapet har lagt frem. Og det er et stykke igjen til Lyse Tele kan gå med et driftsoverskudd for å begynne å tjene inn igjen de store investeringene som har vært gjort.

Driftsresultatet fra konsernets bredbånd - og telefonivirksomhet ble -33 millioner kroner mot -34 millioner kroner samme halvår i 2004, meldte Lyse Energi i en pressemelding på fredag.

"Etterspørselen etter bredbåndsløsningen er stor, og ved utgangen av første halvår var det til sammen 15.000 aktive kunder på Lyses bredbåndsløsning. Det var ved utgangen av første halvår ytterligere 11.700 kunder som har signert kontrakt og som koples opp fortløpende."

Lyse Tele er likevel optimister - selskapet investerte 156 millioner kroner i trippelnettet første halvår

- Vi skal investere rundt 250 millioner kroner i år, fortalte Lyse Tele-sjef Toril Nag til digi.no i april. I fjor investerte selskapet 193 millioner kroner og nå gir med andre ord ytterligere gass.

Men det er et stykke frem til pluss, uttalte Nag til digi.no i april og lovet et driftsmessig pluss i løpet av året. Men det kan holde hardt når underskuddet i første halvår endte på

33 millioner kroner.

Nag og andre i ledelsen i Lyse Tele var ikke tilgjengelig da digi.no ringte.

Til toppen