MASKINVARE

Lanserer kraftigere Google Glass for bedriftsmarkedet

Kraftigere og mer strømgjerrig.

Google Glass Enterprise Edition 2.
Google Glass Enterprise Edition 2. Foto: Google
21. mai 2019 - 13:06

I 2015 kuttet Google ut forbrukerversjonen av Google Glass, men fortsatte å videreutvikle en bedriftsversjon av AR-brillene – Google Glass Enterprise Edition. 

Google Glass Enterprise Edition 2. <i>Foto:  Google</i>
Google Glass Enterprise Edition 2. Foto:  Google

Nå har Google lansert Glass Enterprise Edition 2, skriver selskapet i en pressemelding. Det er Googles X-virksomhet som har holdt i Glass-prosjektet de siste to årene, men teamet som jobber med Glass er nå flyttet over fra X til Google. 

Google Glass selges i dag til bedrifter gjennom et partnernettverk. Ett eksempel på bruksområde for brillene er serviceteknikere eller fabrikkarbeidere som kan få opp brukermanualer og monteringsinstruksjoner i brillene, og på den måten jobbe med hendene frie. Dermed er de en konkurrent til Microsoft Hololens, som ble lansert i en ny versjon på MWC-messen i Barcelona tidligere i år.

Kraftigere CPU

Glass Enterprise Edition 2 er bygget på Qualcomm Snapdragon XR1-plattformen, som skal ha en vesentlig kraftigere flerkjerne-prosessor (CPU) enn den som satt i første versjon av brillene. Brillene har også fått kraftigere prosessering av oppgaver knyttet til kunstig intelligens (AI).

Vis mer

Ifølge Google skal dette i tillegg til bedre ytelse også bety lavere strømforbruk. Google har også jobbet sammen med Smith Optics for å lage innfatninger som beskytter øynene, slik at brillene skal være bedre egnet for bruk i for eksempel produksjonsmiljøer. 

Til sist legger Google også vekt på at det skal være enklere for utviklere å utvikle løsninger for brillene, som er basert på Android. Glass Enterprise Edition 2 støtter nå Android Enterprise Mobile Device Management – en administrasjonsløsning for mobile enheter. 

Brillene starter på 999 dollar (i underkant av 9000 kroner). Dette er vesentlig billigere enn Microsoft Hololens 2, som koster fra 3500 dollar (rett over 30.000 kroner) – selv om dette riktignok er to ganske forskjellige produkter, men med mange av de samme bruksområdene. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.