Lanserer MPEG-4 system

Allerede før MPEG-4-standarden er ferdig, kommer Toshiba med en programvarepakke for å produsere og spille av filer i MPEG-4-formatet.

Allerede før MPEG-4-standarden er ferdig, kommer Toshiba med en programvarepakke for å produsere og spille av filer i MPEG-4-formatet.

Ifølge AsiaBizTech, hevder Toshiba å være først ute når selskapet den 1. juli starter salget av sin programvarepakke MobileMotion, for håndtering av MPEG-4-data.

MPEG-4 er en teknologi som kan brukes til å komprimere bilder, lyd og andre multimediadata.

MPEG-4 er laget som en ny standard for å etterfølge de tidligere MPEG-1 og MPEG-2 formatene. MPEG-4 skal kunne overføres over både langsomme og raske datalinjer.

Arbeidet med å standardisere MPEG-4 pågår fortsatt, men Toshiba har ifølge AsiaBizTech avgjort at det likevel er riktig å komme ut med MobileMotion nå, ikke minst for å få et forsprang på konkurrentene.

MobileMotion kan håndtere dataoverføringshastigheter i området mellom 6 kbps og 384 kbps. Dermed kan man også bruke MobileMotion på mobile systemer med for eksempel GSM-tilkobling. Dataene for lyd og bilde kan mottas i sanntid ved hjelp av datastreaming.

Bildefrekvensen for bevegelige bilder kan være mellom 1 og 30 bilder per sekund med en oppløsning i området mellom CIF (352 x 288 punkter) og SQCIF (128 x 96 punkter). Overføringen av lyd kan skje ved hastigheter på enten 6,4 kbps, 8 kbps, eller 16 kbps for mono, og 20 kbps for stereo.

Toshiba planlegger å rette salget hovedsakelig mot bedriftsmarkedet. Prisen vil avhenge av faktorer som størrelsen på organisasjonen som kjøper MobileMotion, og hva det skal brukes til.

MobilMotion-pakken består av en rekke forskjellige produkter, inkludert en MobileMotion Producer, som brukes til å konvertere videofiler lagret i andre formater - for eksempel MPEG-1 eller AVI - om til MPEG-4-formatet.

Det finnes også en MobileMotion Server, som kan brukes til å overføre MPEG-4-data over Internett, og en MobileMotion Player, som brukes til å spille av og lagre videofiler.

For å spille av MPEG-4 kan man også bruke et spesielt program som kalles Viewer. Dette skal bli fritt tilgjengelig fra Toshibas nettsted 1. juli.

Toshiba venter ifølge AsiaBizTech å selge MobileMotion til omtrent 1500 selskaper de neste tre årene, og antar at omsetningen vil bli omtrent 65 millioner dollar.

Til toppen