FORBRUKERTEKNOLOGI

Lanserte arbeidsstasjon med doble Xeon

Apples nye Xeon-baserte arbeidsstasjon er opptil dobbelt så rask som gamle Power Mac.

8. aug. 2006 - 07:42

Apple åpnet sin årlige utviklerkonferanse i San Francisco i går med å lansere en ny arbeidsstasjon, en ny server, og ved å vise noen av nyhetene i neste oppgradering av Mac OS X, «Leopard», som ventes over nyttår.

De mest håpefulle var noe skuffet over at Leopard ser ut til å komme på markedet noe etter Microsofts lenge etterlengtede Vista, men trøstet seg over at det meste nytt i Vista allerede finnes i Tiger, dagens utgave av Mac OS X – i hvert fall slik Mac-folk ser det – og at Leopard vil svare til forventningene i Apples nye slagord: «Hasta la vista, Vista».

Noen var også skuffet over at Steve Jobs ikke sa noe om kommende bærbare Mac med siste nytt fra Intel, det vil si Core 2 Duo.

Den nye arbeidsstasjonen er offisielt døpt Mac Pro Quad Xeon 64-bit Workstation. Den har to tokjernede Xeon-prosessorer, med klokkefrekvenser fra 2,0 til 3,0 GHz. Ekspansjonsmulighetene er svært gode: Det er plass til opptil fire harddisker på til sammen 2 terabytes, to optiske drev, og opptil 16 gigabytes minne. Med Xeon-prosessorer i 3,0 GHz skal Mac Pro være bortimot dobbelt så rask som forgjengeren Power Mac G5 Quad.

Grafisk bransje er Apples mest solide marked blant profesjonelle brukere. Mac Pro-kunder vil kunne velge blant tre ulike grafikkort. For de mest kresne tilbys en høyoppløselig skjerm på 30 tommer.

Standardutgaven har 1 GB minne, en harddisk på 250 GB, et Nvidia GeForce 7300 GT grafikkort og DVD-brenner, og koster 2499 dollar. Den norske prisen er ennå ikke klar.

Apples nye server, offisielt døpt Xserve Quad Xeon, er en rackserver i 1 U høyde med to tokjernede Xeon-prosessorer i opptil 3,0 GHz.

Testing etter SPECint_rate_base2000 på utgaven med prosessorer i 3,0 GHz viser at den er hele fem ganger så rask som forgjengeren Xserve G5 med to Power-prosessorer i 2,3 GHz.

Hver server kan utstyres med intern lagring på opptil 2,25 terabytes, samtidig som det er støtte for ekstern lagring etter både SATA og SAS. Prosessorbussen går i 1,33 GHz, og minnekontrolleren har en samlet kapasitet på opptil 21,3 GB/s. Maksimal minne er 32 GB av typen DDR2 ECC RAM i 667 MHz.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.