Lar kundene ringe fritt mot fast månedsavgift

Teletopia-sjef Robert Hercz åpner i dag for fullt det tredje GSM-nettet i Norge, og tilbyr fri bruk til fast pris.

Teletopia-sjef Robert Hercz åpner i dag for fullt det tredje GSM-nettet i Norge, og tilbyr fri bruk til fast pris.

Etter lang tids planlegging åpner omsider Teletopia sitt Oslo-baserte GSM-nett. Selskapet har fått på plass en avtale med Telenor og NetCom om nasjonal roaming, og dette er testet ut i lengre tid.

Teletopias nett dekker Oslo-området og kan nå flere hundre tusen brukere i og rundt Oslo. Selskapet lokker med fri bruk av tale, SMS og MMS til en fast pris, 159 kroner per måned. Det gjelder imidlertid kun kommunikasjon til andre Teletopia-kunder.

-De aller fleste som bor i Oslo-området, ringer mest til venner og kjente som bor i Oslo-området, sier Robert Hercz, adm. dir i Teletopia. En familie eller en vennegjeng som bruker Teletopias mobilnett vil oppleve en dramatisk nedgang i mobilregningene, sier Hercz.

- Hvilke kunder er målgruppe for Teletopia?

- Det er alle som ikke får telefonen betalt av jobben. Det er kun 17 prosent som får det. De andre får mulighet til å redusere telefonregningene sine drastisk, hevder Hercz.

- Hvor mange kunder har dere mål om å kapre?

- Ingen kommentar.

- Hvor mange trengs for at prosjektet skal bli lønnsomt?

- Det er ikke så mange. Noen tusen, sier en knapp Hercz.

Dersom en Teletopia-kunde befinner seg utenfor Oslo-området, må han benytte Telenors eller NEtComs nett. Det koster 1,99 kroner per minutt. Om han her i Oslo og skal ringe til andre Telenor-eller NetCom-abonnenter, så koster det 99 øre per minutt til mobil, og i underkant av en krone til fasttelefon.

Men Teletopia lokker med 300 gratis ringeminutter til andre mobilnett.

- Dette burde dekke det meste for de fleste som ringer mye, sier Hercz.

Til toppen