Lars Berg blar opp 210 milliarder for britisk mobil

Det tyske indistrikonsernet Mannesmanns telekomsjef, Lars Berg, vil legge omlag 210 milliarder kroner på bordet for det britiske mobilselskapet Orange.

Det tyske indistrikonsernet Mannesmanns telekomsjef, Lars Berg, vil legge omlag 210 milliarder kroner på bordet for det britiske mobilselskapet Orange.

Både Mannesmann og Orange bekrefter samtaler, men ikke beløpet.

Om kjøpet går igjennom hos konkurransemyndighetene i de to landene blir det andre gang på få måneder der et britisk mobilselskap selges ut til en tysk aktør. I august betalte Deutsche Telekom 85 milliarder kroner for den minste av de fire britiske mobilselskapene, One-2-One.

"Spis eller bli spist" er tidligere Telia-sjef og nåværende leder for Mannesmanns telekomavdeling, Lars Berg, sitt utgangspunkt når han vil styre Mannesmann-skuta ved hjelp av ekspansjon.

Et oppkjøp av Orange løser dessuten problemet ved at Storbritannias største mobilselskap, Vodafone-AirTouch, lenge har ønsket å kjøpe nettopp Mannesmann på grunn av selskapets tyske mobilselskap. Nå får Vodafone-gruppen problemer med dette i og med at en ved et slikt kjøp først må kvitte seg med Orange.

Orange sitter med sine 3,1 millioner mobilkunder med en markedsandel på 17,3 prosent, mens Deutsche Telekoms One-2-One har 15,1 prosent. De to største aktørene på det britiske markedet er Vodafone-AirTouch med 37,3 prosent og BTCellnet med 30,7.

Mannesmann er allerede et av Europas største mobilselskap med over ti millioner kunder i Tyskland og Italia, og regner med å kunne vokse enda mer etter oppkjøpet av Orange.

Til toppen