Last ned DirectX 6.0 nå

Microsoft har nå frigjort installasjonsfilene for sitt nyeste multimediadriversett, DirectX 6.0. Også utviklersettet for DirectX 6.0 er tilgjengelig på weben i en begrenset periode.

DirectX 6.0 består av opptil tre pakker, avhengig av hvor man skal bruke det og hva man ønsker å bruke det til.

De aller fleste vil kunne nøye seg med å hente ned selve driverpakken, DirectX 6.0 for users. Denne er todelt og inneholder en grunnleggende distribusjonspakke og en fil som inneholder språkspesifikke drivere. Brukere av Windows 98 kan nøye seg med å hente ned den grunnleggende pakken, mens brukere av Windows 95 i tillegg må hente ned de språkspesifikke driverne. Disse driverne finnes til en rekke språk, men ikke norsk. De som har en norskspråklig utgave av Windows 95 anbefales derfor å hente ned de engelskspråklige driverne.

De to filene er henholdsvis 1,6 og 3,8 MB store.

Brukere av Windows NT må vente til NT 5.0 kommer en gang i løpet av neste år. Windows NT 4.0 støtter DirectX 3 gjennom Service Pack 3.

Utviklere som ønsker å utvikle programvare med støtte for DirectX, må også hente ned DirectX 6.0 SDK for developers. Denne pakken vil være tilgjengelig på nettet fram til og med 31. august. Etter den datoen må utviklersettet bestilles på CD-ROM. Installasjonsfilen er på 89 MB.

Alle filene er tilgjengelige fra Microsofts DirectX-nettsted (se peker i margen til høyre).

Til toppen