Last ned og brenn musikk - lovlig

Sony og Vivendi Universal har sett seg lei på piratvirksomheten - og skal konkurrere ved å løse på restriksjonene og la deg brenne CD-er av låtene deres.

Snart skal det bli mulig å laste ned enkeltlåter fra artister på plateselskapene Sony Music og Universal, og brenne det på CD. Det er forsåvidt mulig i dag også, om enn ikke i helt lovlige former, men selskapene har nå kommet frem til en prismodell som skal gjøre det fristende for folk å laste ned legalt heller enn fra piratnettverk.

For rundt åtte kroner får du en låt, og for cirka 80 kroner får du så mye musikk at det tilsvarer en CD-plate, skriver Wall Street Journal. Det er i alle fall den prisingen Universal har bestemt seg for, med en kommende distribusjonsordning via Liquid Audio.

Innimellom vil Universal slippe låter på denne tjenesten før de kommer i platebutikkene, og de vil også la folk brenne låtene på CD. Nå vil vel noen innvende at forbrukerne allerede har lov til å brenne hva som helst på CD-er til privat bruk, men akkurat det har ikke bekymret plateselskapene så mye hittil.

En representant for Sony Music opplyser at selskapet skal senke prisene på sine nedlastinger gjennom distribusjonspartneren RioPort, fra rundt 18 kroner låta til cirka 12 koner per sang. WSJ, som har huket opplysningene fra Los Angeles Times, opplyser også at selskapet skal la sine kunder brenne CD-er fra denne tjenesten.

Sony og Universal har også abonnementstjenesten pressplay, som ikke får tilsvarende priskutt.

Til toppen